Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی؛ از ارجاع مصوبه ی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد به کمیسیون تلفیق جهت بررسی دوباره خبر داد.

جلیل مختار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آریا؛ با اشاره به برخی موارد ارائه شده اش به هیات رئیسه ی مجلس اظهار کرد: مصوبه ی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی با برخی از مواد قانونی از جمله بند (الف) ماده ١٠ قانون مالیات مستقیم و مواد ١٠ و ١٣ قانون چگونگی اداره مناطق ازاد تجاری و صنعتی مغایرت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی؛ افزود: امید می رود با رای مثبت کمیسیون تلفیق و نمایندگان در صحن علنی، مصوبه ی اخیر حذف و دغدغه مردم، سرمایه گذاران و فعالان تجاری در مناطق آزاد رفع شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اعمال مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، را خلاف قوانین اصلی و دائمی خواند و افزود: زمانی کشور اقتصادی موفق و پویا خواهد داشت که بتواند زیرساختهای لازم جهت جذب سرمایه گذار را مهیا کند که اعمال مشوق هایی همچون معافیت مالیاتی در مناطق آزاد یکی از راههای جذب سرمایه گذار به شمار می رود.

وی تصریح کرد: در حالی که امارات برای جذب سرمایه گذاران ایرانی زمین دست به تصویب و اعمال مشوق هایی همچون واگذاری رایگان زمین به سرمیاه گذاران ایرانی و اعطای 90 درصد از تسهیلات مورد تقاضای سرمایه گذاران می کند، در کشور ما و در این موقعیت حساس اقتصادی نه تنها مشوق های جذب سرمایه گذاران اضافه نمی شود بلکه مشوق های موجود در قوانین کلی و دائمی تحت عنوان تامین منابع جاری کشور حذف و کاهش می یابند که نتیجه اش از بین رفتن تمامی زیرساختهای جذب سرمایه گذاری است.

وی با طرح این سوال که مگر حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد چه میزان درآمد کشور را افزایش می دهد که دست به حذف و مخدوش کردن یک قانون دائمی بزنیم؟ یادآور شد: موضوع معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی جزو مشوق های مورد تعهد حاکمیت برای سرمایه گذاران است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی؛ گفت: در حال حاضر با توجه به وضعیت استمرار تحریم های ظالمانه دشمنان علیه کشور و اینکه بیشترین فعالیت سرمایه ای در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی معطوف به جذب گردشگران، بوم گردها و صاحبان تجارت های خرد است لذا اعمال مالیات برارزش افزوده به اقتصاد این مناطق آسیب جدی وارد می کند.

مختار؛ با اشاره به اینکه پیشنهاد حذف کلی این بند از لایحه و مصوبه کمیسیون تلفیق به مجلس ارائه شده است، گفت: از سوی دیگر اعمال مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد تجاری و ویژه صنعتی سبب افزایش هزینه معیشت نیروهای انسانی شاغل در این مناطق می شود که در این صورت با رنگ باختن مهمترین مزیت این مناطق فعالیت برای نیروی کار در این مناطق هیچ توجیهی ندارد.

وی؛ مشمولیت معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد را یک متغیر مستقل خواند که می تواند بر درآمدهای دولت اثرگذار باشد.

وی افزود: اگر قانون گذار در سال 87 با تصویب بندهای سه و چهار ماده 50 مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یک قانون دائمی در مناطق آزاد تجاری و ویژه صنعتی قصد ایجاد توسعه در این مناطق را داشت اما در صورت اعمال مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد جذب سرمایه گذار در این مناطق به عنوان یک مزیت و استثنا کم و به تدریج به صفر می رسد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی؛ با بیان اینکه در قانون متاخر نیز با توجه به بند الف ماده ی 10، معافیت مناطق آزاد در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده سبب مثبت شدن تراز تجاری خارج از نقاط جمعیتی می شود که بایستی به صورت سالانه توسط گمرک جمهوری اسلامی ارزیابی شود؛ تصریح کرد: اینکه ما بیاییم و یک قانون دائمی و اصلی را مخدوش و یک قانون موقت را مصوب کنیم به معنای به زیر سوال بردن کارکردها و قانون مصوب خودمان است.

مختار؛ یادآور شد: بایستی به احکام و قوانین دائمی موجود احترام بگذاریم و با دست خودمان اجازه مخدوش شدن مصوبات مان را ندهیم، درخواست من حذف اعمال اخذ مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد است.

پایان پیام./

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مصوبه پرداخت مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد کمیسیون تلفیق جلیل مختار اعمال مالیات جذب سرمایه گذار ویژه اقتصادی معافیت مالیات سرمایه گذاران یک قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بها بازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بها بازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

به گزارش اکوایران، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک، مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات نخواهد بود.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوداگر را کسی عنوان کرد که با نیت سوء استفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا به عنوان مثال سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته و سود ببرد که در صورت تصویب، اجرای این طرح مانع از این کار می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی است که مالیات نمی‌دهند و فقط سود‌های کلان برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

تاثیر مالیات بر سوداگری بر بازار‌ها

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از اجرا و تاثیر قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز، مسکن، خودرو و طلا و تاثیرش بر رونق بازار بورس در روز گذشته، چهار اردیبهشت، خبر داد. لایحه مذکور، امروز پس از اصلاحیه ایرادات توسط شورای نگهبان، به تصویب رسید.

پور ابراهیمی با اشاره به این موضوع که ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عنوان کرد: عملا بازار سوداگری به بازار افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آن‌ها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی گفت: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می‌گیرد، پس از تبدیل شدن این طرح به قانون، مهار می‌شود. رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی، تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد