Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@06:07:19 GMT

طلا با حذف مالیات بر ارزش افزوده ارزان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۷۲۷۰

طلا با حذف مالیات بر ارزش افزوده ارزان می‌شود؟

کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به نوسانات بازار سرمایه و رکود بازار مسکن طلا می‌تواند به عنوان یک پس انداز مطمئن در اختیار مردم قرار بگیرد.

به گزارش مشرق، بابک اسماعیلی کارشناس اقتصادی با اشاره به دائمی شدن مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده یک مالیات غیر مستقیم است و برحسب تعریفی که از ارزش افزوده می‌کنیم، تمام مراحل مختلف تولید، توزیع و عرضه یک محصول یا خدمت را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کالا یا خدمت از تولید تا مصرف مراحل مختلفی را پشت سر می‌گذارد.

او افزود: مالیات بر ارزش افزوده به صورت مرحله‌ای از افراد مختلف در این مراحل اخذ می‌شود تا اینکه در نهایت به مصرف کننده نهایی می‌رسد. در واقع از همان ابتدا که تولیدکننده کالا مواد اولیه را می‌خرد، مالیات بر ارزش افزوده آن را پرداخت می‌کند. اما در مرحله بعد، زمانی که یک کالای ساخته شده را به مشتری تحویل می‌دهند، مالیات بر ارزش افزوده آن را از خریدار دریافت می‌کنند. مابه تفاوت مالیات بر ارزش افزوده دریافتی و پرداختی توسط این فرد به عنوان مالیاتی است که به دولت اعطا می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: ممکن است که افراد و گروه‌های دیگری در مراحل بعدی هرکدام ارزش افزوده خاصی را به کالا اضافه کنند که مالیات آن دریافت و به دولت پرداخت می‌شود تا در نهایت بار اصلی پرداخت به عهده مصرف کننده نهایی بیفتد. در این روش مالیاتی، تولید کننده مالیات خاصی را پرداخت نمی‌کند. بار پرداخت به صورت مرحله‌ای از طریق واسطه‌هایی که وجود دارد به مصرف کننده نهایی می‌رسد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تغییرات قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، بیان کرد: از جمله تغییرات، موضوعی بود که در مورد طلا مطرح است و مالیات بر ارزش افزوده اصل طلا حذف خواهد شد و گویا اجرای آن از دی ماه خواهد بود. حذف مالیات طلا و تاثیر آن بر قیمت ها؛ با توجه به اینکه طلا ابزاری برای ساخت یک محصول تلقی می‌شود، متاسفانه به اصل طلا مالیات لحاظ می‌شد و باعث شده بود که قیمت تمام شده طلا در بازار گران باشد و رشد قیمت طلا را در این مورد داشتیم.

اسماعیلی تصریح کرد: حذف مالیات بر ارزش افزوده طلا می‌تواند تاثیر مثبتی در طرف تولید و فروش داشته باشد. در چنین شرایطی که اعتماد مردم به طلا به عنوان کالای سرمایه‌ای افزایش پیدا می‌کند. با توجه به نوساناتی که در بازار سرمایه داشتیم و رکودی که بازار مسکن در آن ورود پیدا کرده، این طلا می‌تواند به عنوان یک پس انداز مطمئن در اختیار مردم قرار بگیرد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به جز طلا، معافیت صنایع دستی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و سود تسهیلات لیزینگ نیز از جمله تغییرات محسوب می‌شود. ده‌ها نوع مالیات مختلف در نظام‌های اقتصادی کشورهای دنیا اخذ می‌شود که اگر بخواهیم موثرترین آن‌ها را نام ببریم، سه مالیات اصلی است که مورد تمرکز دولت‌ها و بسیار کارآمد بوده است.

مالیات بر ارزش افزوده به درستی اجرا نمی شود

او در ادامه اظهار کرد: یکی مالیات بر درآمد شرکت‌هاست که در کشور ما تحت عنوان مالیات بر عملکرد شناخته می‌شود. دوم مالیات بر ارزش افزوده است و در کشور ما به علت اینکه بد اجرا می‌شود، بسیاری از کسب و کارها شاکی هستند. مانند همین مالیاتی که در صنف طلا داشتیم و از اصل طلا مالیات گرفته می‌شد.

او افزود: سوم، مالیات بر مجموع درآمد فرد یا PIT است. دو مالیات اول بنگاه‌های اقتصادی را درگیر می‌کند. مالیات بر عملکرد به درآمد خالص بنگاه‌ها تعلق می‌گیرد، مالیات بر ارزش افزوده نیز به مصرف تعلق می‌گیرد. منتهی بنگاه‌ها به نیابت از سازمان امور مالیاتی از مصرف کننده مالیات دریافت می‌کنند و به سازمان پس می‌دهند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: اما آنچه که در دنیا بسیار مهم است، مالیات بر مجموع درآمد افراد است. در این نظام این فرد است که مخاطب سازمان قرار دارد که متاسفانه در کشور ما مغفول مانده است. این موضوع مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مقدمه‌ای بر مالیات بر درآمد افراد باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان قیمت طلا طلا مالیات بر ارزش افزوده مالیات بر ارزش افزوده کارشناس اقتصادی مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ایسنا/مازندران مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران گفت: پارسال ۵ واحد تولیدی از استانداری مازندران در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند و امسال ۲۷ واحد تولیدی در این نمایشگاه غرفه دارند که شامل کالاهای لبنی و پایانه‌های صادراتی و غیره است.

سیدرحیم بخشی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری نمایشگاه «اکسپو» و حضور مازندران در این نمایشگاه که در تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم دولت در تلاش هستیم تا بازارهای صادراتی جدیدی را برای گروه‌های مختلف کالایی ایجاد کنیم.

وی به فرصت‌هایی که برای رشد اقتصادی مازندران فراهم می‌شود، اشاره کرد و افزود: راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور بحث صادرات است و صادرات به عنوان پیش نیاز سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

بخشی با بیان اینکه مازندران به عنوان استان مرزی، زیر ساخت‌هایی همچون بنادر، فرودگاه، تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی که دارد توانسته در ۱۰ محصول استراتژیک رتبه اول را کسب کند، تصریح کرد: در بحث گردشگری ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده و در دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان دو راهبرد برتر معرفی شده است.

این مسئول بیان کرد: استانداری‌ها هم ابتکار عمل به خرج دادند علاوه بر صادرات به موفقیت‌های اقتصادی در عرصه بین‌المللی مانند اوراسیا، بریکس، شانگ‌های و ارتباط با کشورهای همسایه دست یافتند که در این راستا هم غرفه‌ای را در نمایشگاه اکسپو به خود اختصاص دادند که مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک غرفه ۵۵ متری دارد که ۳۱ استان در آن مستقر هستند.

بخشی خاطرنشان کرد: پارسال در مازندران حدود ۵ هزار تن صادرات مرکبات ثبت شد که امسال این میزان به بیش از ۷۰ هزار تن در گمرکات استان به ثبت رسیده است. علاوه بر این میزان به استان‌های کشور هم مرکبات فرستاده شد.

مدیرکل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران یادآور شد: صادرات کیوی پارسال ۱۰ هزار تن بود امسال به ۲۰ هزار تن رسید که این میزان رشد در ارزش اقتصادی به عنوان نقش آفرینی در سطح ملی و همکاری‌های بین استان‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: باید بتوانیم در جذب گردشگر و صادرات صنایع دستی و محصولات کشاورزی گام برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • کشف انواع کالای قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد ریال در زنجان
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد